NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 29 juli: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Lokaal vallen wat buien. Later vanochtend trekt de regen weg en schijnt soms de zon. Ook is er kans op buien met lokaal wat onweer. Het wordt 20 tot 24 graden.

Wat heb je gemist?

Schiphol is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt om de laagsteprijsgarantie in See Buy Fly-winkels, meldt De Telegraaf. De Consumentenbond had geklaagd dat de winkels een laagste prijsgarantie aanbieden, terwijl bij online winkels vaak goedkopere aanbiedingen te vinden zijn.

President Trump heeft zijn stafchef in het Witte Huis vervangen. Reince Priebus wordt opgevolgd door John Kelly, nu nog minister van Binnenlandse Veiligheid. Trump maakte het nieuws bekend met een bericht op Twitter.

Volgens Priebus stapt hij zelf op. Hij zat niet op 1 lijn met Trump's nieuwe communicatiedirecteur Anthony Scaramucci.

De sluiting van politiebureaus gaat tientallen miljoenen euro's per jaar meer opleveren dan verwacht. Dat meldt het AD op basis van een voorspelling van de politie zelf. Het sluiten en verkopen zou eigenlijk bijna 77 miljoen euro opleveren, maar dat wordt 115 miljoen euro is de schatting. Van de 400 politiebureaus die begin 2015 open waren, gaat ongeveer de helft dicht.

De menselijke resten werden met een helikopter van de berg afgehaald

Op de Mont Blanc zijn menselijke resten gevonden. Een man vond een hand en het bovenste deel van een been, meldt het Franse persbureau AFP. De vinder denkt dat de lichaamsdelen afkomstig zijn uit een gecrasht vliegtuig uit 1966 van Air India. Bij de stoffelijke resten vond hij namelijk ook onderdelen van een motor.

De Ierse band U2 heeft gisteravond een videoclip opgenomen in De Gashouder in Amsterdam. Een paar honderd fans mochten daar bij zijn. Ook waren er zo'n 200 figuranten ingehuurd, schrijft het AD. Voor welk nummer de clip is bedoeld, is niet bekend.

Verder vandaag...

Het is de eerste zwarte zaterdag van de zomer. Dat betekent lange files op de wegen richting Zuid-Europa. De ANWB geeft vakantiegangers het advies vanmiddag of pas morgen te vertrekken.

In Doetinchem spelen de Nederlandse voetbalsters vanavond om 18.00 uur de EK-kwartfinale tegen Zweden. De wedstrijd is live te zien op NPO1. In Rotterdam vindt voor de 32ste keer het zomercarnaval plaats.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl