Vuurwerk bij FC Den Bosch
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Supportershome FC Den Bosch moet worden afgebroken

Het supportershome van voetbalclub Den Bosch moet weg. Volgens de gemeente Den Bosch is het een vrijplaats voor drugsgebruik, ondermijnend gedrag en ongewenste samenscholing.

De supporters krijgen tot 1 augustus om het supportershome af te breken of te verplaatsen. Doen ze dat niet zelf, dan zal de gemeente het doen. Het zogenoemde M-plein, waar het supportershome op staat, is eigendom van de gemeente.

Volgens Omroep Brabant kijkt de gemeente ook kritisch naar het vak van de fanatieke supporters in het stadion. Deze M-side is in de ogen van de gemeente een verlengstuk van het supportershome.

Vuurwerk

De maatregelen vloeien onder meer voort uit ongeregeldheden op 5 mei. Het duel tegen Dordrecht werd toen twee keer stilgelegd, onder meer vanwege vuurwerk. Een ballenjongen rende huilend over het veld toen er vlak naast hem een vuurwerkbom ontplofte.

Burgemeester Rombouts: "Destijds heb ik al gezegd dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar is. Het supportershome en M-plein moesten bijdragen aan een positieve beleving van de bezoekers van het stadion. Dat is nu totaal niet aan de orde en daarom grijpen politie, FC Den Bosch en gemeente samen in."

Advertentie via Ster.nl