Vuurwerk bij FC Den Bosch
NOS NieuwsAangepast

KNVB schrikt van huilende ballenjongen na vuurwerkbom

De KNVB is geschrokken door een vuurwerkincident bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht gisteravond. Een ballenjongen liep huilend van het veld nadat in de buurt een vuurwerkbom was ontploft. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt een woordvoerder van de voetbalbond.

Tijdens de wedstrijd werd er een aantal keer vuurwerk op het veld gegooid en werden er fakkels afgestoken. Scheidsrechter Siemen Mulder vond het op een gegeven moment genoeg en staakte de wedstrijd.

Ballenjongen Jens, die voor het vak van de vuurwerk afstekende supporters zat, rende daarna huilend over het veld.

Een speler van FC Den Bosch ontfermde zich over de jongen, die daarna door de clubarts werd onderzocht. Naar omstandigheden maakt hij het goed, meldt de club op zijn website. "Jens is vanzelfsprekend geschrokken en aangedaan. Buiten een piepje in zijn oor heeft hij gelukkig nergens last van." De jongen mocht het restant van de wedstrijd met zijn ouders vanuit de Businessclub bekijken.

De KNVB wil komende week met FC Den Bosch in gesprek over het incident. "Het is te vroeg om te praten over maatregelen. We willen eerst weten wat er is gebeurd en wat er is gedaan door de club tegen degenen die met vuurwerk gooiden. Ze moeten zorgen dat ze die mensen een stadionverbod geven", aldus de woordvoerder van de KNVB.

Vuurwerk bij FC Den Bosch

De KNVB zoekt ook contact met de ballenjongen om te vragen hoe het met hem gaat. FC Den Bosch heeft al uitgebreid gesproken met Jens en zijn ouders. "Met hen is afgesproken dat Jens op een later tijdstip thuis zal worden bezocht met een attentie vanuit de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl