Peter van den Berg en Johan Voskamp zijn opgelucht na het duel met MVV
NOS VoetbalAangepast

RKC pakt laatste play-offticket Jupiler League

RKC Waalwijk heeft het laatste ticket voor de play-offs in de Jupiler League veroverd. In Maastricht speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen MVV. Dat was voldoende omdat FC Eindhoven op eigen veld de zege uit handen gaf tegen Helmond Sport: 2-2.

RKC kwam snel op voorsprong toen Fred Benson een vlotte aanval afrondde, maar binnen het half uur trok Patrick Nkoyi de stand gelijk vanaf elf meter.

Toen MVV-aanvoerder Nick Kuipers rood kreeg voor een kopstoot tegen Johan Voskamp, leek RKC door te drukken, maar scoren lukte niet.

Bij Eindhoven leek er niets aan de hand toen Leonardo (mooi schot met de wreef) en Jari Vandeputte (kopbal) een achterstand ombogen. Vlak voor tijd schoot Gillian Justiana echter de Eindhovense droom kapot.

MVV eerste ronde play-offs vrij

Dat MVV met tien man overeind bleef tegen RKC, was knap, maar het leverde ook nog de zevende plaats in de stand op. De Limburgers slaan daardoor de eerste ronde van de play-offs over.

MVV passeerde Almere City, dat op eigen veld met 2-0 verloor van NAC Breda. Met een fraai schot binnenkant paal zorgde Thomas Agyepong voor de 0-1. Giovanni Korte kopte daarna de 0-2 binnen uit een hoekschop. Almere kwam nog bijna terug, maar een vrije trap van Yener Arica kwam op de paal.

Den Bosch-Dordrecht (1-0) werd ontsierd door een paar Bossche fans, die vuurwerk afstaken. Een ballenjongen werd daardoor geraakt. Het tweede bedrijf begon later, omdat een supporter onwel was geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl