In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

ANWB: filezwaarte is nauwelijks gestegen

De totale filezwaarte, oftewel de lengte maal de duur van files, is in de afgelopen zes maanden nauwelijks gestegen in vergelijking met het eerste halfjaar van 2016. In de drie jaren ervoor nam de drukte op de wegen juist toe.

Het verschil wordt vooral veroorzaakt doordat er minder file staat in de ochtendspits. Overdag staan er juist meer files dan voorheen en 's avonds is de drukte ongeveer gelijk gebleven.

Rotterdam

In de regio Rotterdam is het wel veel drukker geworden op de weg. Daar nam de filezwaarte het afgelopen half jaar met bijna 13 procent toe, meldt RTV Rijnmond. Volgens een woordvoerder van de ANWB komt dat voornamelijk doordat in Rotterdam de afgelopen jaren geen wegen zijn verbreed.

"De A20 vanaf Rotterdam-Noord tot aan Gouda moet nog worden verbreed. Daar zijn ook plannen voor. Nu loopt het verkeer nog dagelijks vast op zowel de A20 als de A15."

Amsterdam

In de regio Amsterdam is de capaciteit van belangrijke wegen al wel vergroot. Daar nemen de files dan ook af. Zo is de A1 verbreed tussen Amsterdam en Muiderberg en zijn er nieuwe aansluitingen gemaakt met de A6 naar Almere en de A9 bij Amstelveen.

Ook werd de A9 bij Badhoevedorp verlegd en de aansluiting met de A4 werd verbeterd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl