Bill Cosby
NOS Nieuws

Het beste uit het Oog: Bill Cosby, hoopvol opvoeden en Kamp over Rutte II

Deze week was er in Met het oog op morgen aandacht voor de zaak tegen de 79-jarige acteur Bill Cosby, die is aangeklaagd voor seksueel misbruik. Cosby groeide in de jaren 80 uit tot rolmodel met zijn personage Cliff Huxtable in The Cosby Show. In Philadelphia stond Cosby tegenover de 44-jarige Andrea Constand, een van de vrouwen die hem beschuldigen van misbruik. Journalist Carol Rock en strafrechtadvocaat Bart Stapert bespreken het proces, dat qua omvang wordt vergeleken met de moordzaak tegen acteur O.J. Simpson.

Minister Kamp van Economische Zaken neemt na een kwart eeuw en vier ministersposten afscheid van de landelijke politiek. Presentator Max van Weezel en politiek verslaggever Wilma Borgman blikten met hem terug op vijf jaar Rutte II. Kamp was in 2012 als informateur een van de geestelijke vaders van deze regering. Hij vertelt wie van zijn collega-ministers hij gaat missen en wat hij buiten Den Haag gaat doen.

Wat betekenen de terroristische dreiging, economische onzekerheid en klimaatverandering voor de opvoeding van kinderen? Hoe ga je daar als ouder mee om? Vertrekkend hoogleraar pedagogiek Micha de Winter van de Universiteit Utrecht vertelt over wat hij ouders in zijn afscheidsrede adviseerde: geef kinderen hoop en optimisme mee.

Dinsdag ging het in politiek Den Haag over de bestrijding van de misdaad in Brabant. Journalist Jan Tromp schreef een boek over de macht van criminelen in sommige wijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl