Mark de J. heeft altijd ontkend dat hij Koen Everink heeft vermoord
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Nieuwe advocaat voor De J. in moordzaak Koen Everink

De Haagse advocaat Bob Kaarls neemt de verdediging van tenniscoach Mark de J. over, de man die verdacht wordt van het doden van zakenman Koen Everink. Dat meldt RTV Utrecht.

Kaarls zegt anderhalf tot twee maanden nodig te hebben om zich in te lezen in het dossier. Ook wil hij nog verzoeken indienen voor extra onderzoek. Het zal daarom nog maanden duren voordat de zaak verder kan gaan.

Dna-onderzoek

De vorige advocaat van De J. legde de verdediging neer omdat hij vond dat hij zijn werk niet goed kon doen. Hij vroeg onder meer om aanvullend dna-onderzoek maar kreeg daar geen toestemming voor.

Ook advocaat Kaarls wil dat er extra onderzoek wordt gedaan naar dna-sporen, zei hij vandaag. De rechtbank heeft aangegeven dat hij die verzoeken schriftelijk kan indienen. Binnen drie maanden volgt dan een nieuwe zitting waarop besproken wordt hoe de zaak verder gaat.

Zaak Everink

Voormalig tenniscoach Mark de J. wordt ervan verdacht vorig jaar maart Koen Everink om het leven te hebben gebracht met messteken. Volgens het Openbaar Ministerie wijst alles in de richting van De J. Hij was als laatste bij Everink thuis, in zijn auto is bloed van Everink gevonden en hij had een forse gokschuld bij de zakenman.

De J. ontkent en zegt dat hij op het moment van de moord is ontvoerd door een groepje mannen. Zij zouden ook Everink om het leven gebracht hebben. Tijdens de zitting van vandaag nam De J. ook het woord en zei hij opnieuw dat er volgens hem niets deugt van het onderzoek.

Advertentie via Ster.nl