Teleurstelling bij Jeffrey Leiwakabessy en Ferdi Kadioglu
NOS VoetbalAangepast

NEC: onstuimig seizoen met een dramatisch einde

Het was zelden rustig bij NEC dit seizoen. Supporters blokkeerden meerdere keren de ingang van het stadion. Trainer Peter Hyballa werd uiteindelijk toch ontslagen. En tot overmaat van ramp degradeert de Nijmeegse club ook nog naar de Jupiler League. Een terugblik op een donkerzwart seizoen in De Goffert.

22 april 2017: NEC in de problemen na verlies van Excelsior

Met nog drie wedstrijden te gaan ontvangt NEC concurrent Excelsior in de absolute degradatiekraker. De club uit Nijmegen moet winnen om niet nog verder in de problemen te worden geduwd.

Excelsior brengt NEC echter de twaalfde nederlaag na de winterstop toe en het gat met de veilige plek vijftien is nu twee punten. De supporters zijn het spel van de club zat en komen in opstand. Een emotionele Peter Hyballa spreekt hen toe.

Onrust in Nijmegen na nieuwe nederlaag NEC

24 april 2017: NEC doet noodgreep en ontslaat trainer Hyballa

Na het verlies tegen Excelsior gaf Hyballa nog aan zelf niet op te stappen, maar NEC heeft hem nu toch de deur gewezen. De club uit Nijmegen houdt de Duitser verantwoordelijk voor de slechte reeks (twaalf nederlagen in de laatste dertien duels) in de competitie.

"Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen. Peter heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering", aldus algemeen directeur Bart van Ingen.

Tien maanden Hyballa bij NEC: een bewogen huwelijk

14 mei 2017: hopen op Sparta en Roda JC

Onder leiding van interim-trainer Ron de Groot gaat NEC de laatste speelronde in. Aan winst alleen heeft de club uit Nijmegen niet genoeg. Concurrenten Roda JC en Sparta mogen niet winnen.

NEC wint in Heerenveen met 0-2, maar door de winst van Sparta bij Go Ahead Eagles moeten de Nijmegenaren toch de nacompetitie in.

De Groot: met goed gevoel richting nacompetitie

28 mei 2017: NEC degradeert naar de Jupiler League

Nadat in de eerste ronde FC Emmen nog gemakkelijk aan de kant wordt gezet, valt het doek voor NEC tegen NAC. Het ontslag van Hyballa en het aanstellen van De Groot deed NEC weer even opleven, maar het was niet genoeg.

In Breda verloren de Nijmegenaren al met 1-0 en thuis hebben ze de achterstand niet kunnen wegwerken. Volgend seizoen speelt de club na twee jaar afwezigheid weer in de eerste divisie.

Na afloop is het weer lang onrustig buiten het stadion. Nijmegen moet zich opmaken voor een jaar Jupiler League. Voor op z'n minst een seizoen.

NEC-trainer De Groot: dit doet pijn in heel Nijmegen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl