Marcelo (m) viert zijn goal tussen Carlos Soler (l) en Toni Kroos (r)

Marcelo maakt misser Ronaldo goed

De Spaanse koploper Real Madrid heeft dankzij een late goal van Marcelo met enige moeite gewonnen van Valencia (2-1). De Braziliaan maakte daarmee een gemiste strafschop van Cristiano Ronaldo goed.

Real ontsnapte al na 59 seconden toen Santi Mina de paal raakte. De thuisploeg nam daarna de regie in handen en kwam op 1-0 via een mooie kopbal van Ronaldo. Dani Carvajal was met een voorzet van rechts de aangever.

Cristiano Ronaldo

Na rust verzuimde Real het duel in het slot te gooien. Zo raakte Karim Benzema de paal en miste Ronaldo een strafschop. Zijn inzet werd gestopt door keeper Diego Alves, die nu al drie van vier strafschoppen van Ronaldo heeft gekeerd.

Alves is sowieso een specialist in het stoppen van strafschoppen. In zijn hele carrière stopte hij namelijk 26 van de 53 strafschoppen die hij op zich afgevuurd kreeg.

Geen dure misser

De misser van Ronaldo leek een dure, want tien minuten voor tijd nam Daniel Parejo met een fraaie vrije trap de 1-1 voor zijn rekening. Vier minuten voor tijd bezorgde Marcelo Real met een schuiver alsnog de 2-1 en de drie punten.

Real heeft in de strijd om de titel in La Liga nu drie punten meer dan FC Barcelona, dat vanavond op bezoek gaat bij stadgenoot Espanyol. De Catalanen hebben na dat duel weer een wedstrijd meer gespeeld dan Real.