NOS VoetbalAangepast

Metgod degradeert dag na aanstelling bij Granada

De inkt van zijn contract als assistent-trainer van Granada CF is nog niet eens droog, maar nu al weet John Metgod dat hij volgend seizoen in ieder geval niet met die club in de hoogste Spaanse klasse actief zal zijn.

Tony Adams kon het tij niet keren bij Granada.

Een dag nadat Metgod werd toegevoegd aan de staf van hoofdtrainer Tony Adams, verloor Granada met 2-1 bij Real Sociedad. Daardoor is degradatie onafwendbaar.

Het was al de zesde nederlaag op rij voor de ploeg uit Andalusië. Ook de komst van voormalig Engels international Adams drie duels geleden bood geen soelaas.

Metgod tekende vrijdag een contract bij Granada tot het einde van het seizoen. Het zou dus zomaar eens kunnen dat zijn dienstverband slechts drie wedstrijden zal duren.

Osasuna

Eerder deze week viel ook al het doek voor Osasuna uit Pamplona, dat met 7-1 verloor van FC Barcelona. Sporting Gijón moet hopen op een wondertje om degradatie te ontlopen en zal zo goed als zeker afdalen.

De achterstand van de ploeg uit Asturië op nummer zeventien Leganés bedraagt zes punten. Leganés speelde bovendien een wedstrijd minder.

John Metgod

Levante keert terug, Girona bijna zeker

De plaatsen van Osasuna en Granada zullen zo goed als zeker ingenomen worden door Levante en Girona. Levante is al zeker van het kampioenschap in de tweede Spaanse divisie.

Girona heeft nog een punt nodig in de resterende drie wedstrijden om zeker te zijn van de allereerste promotie in de clubgeschiedenis.

Mallorca naar derde niveau?

Dat perspectief is ver weg voor Real Mallorca. De eilandclub, in 1999 nog verliezend finalist in de laatste editie van de Europa Cup II en twee jaar later deelnemer aan de Champions League, is vrijwel zeker van degradatie naar het derde niveau.

De club, getraind door Sergi Barjuán, die aan het begin van de jaren negentig nog deel uitmaakte van het Dream Team van FC Barcelona, staat met nog drie duels te spelen een na laatste in La Liga II.

De achterstand op de veilige 18de plaats bedraagt acht punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl