Fons Groenendijk is blij met de 0-1 zege bij Sparta Rotterdam
NOS VoetbalAangepast

ADO-verlosser Groenendijk is hot: belangstelling van andere clubs

Dat ADO ook volgend seizoen uitkomt in de eredivisie mag voor een groot deel op het conto van Fons Groenendijk worden geschreven. Het lijkt dus aannemelijk dat men in Den Haag zijn best zal doen om de trainer te behouden.

Maar of de club daarin zal slagen is maar zeer de vraag. "Ik merk dat er wat belangstelling voor me is", vertelt Groenendijk in Langs de Lijn En Omstreken.

Drie clubs in eredivisie gehouden

De 52-jarige Groenendijk werd in februari aangesteld als vervanger van Zeljko Petrovic. De oud-speler van de club trok ADO, toen nog in hoge degradatienood, eigenhandig uit het slop. Van de laatste acht duels ging er maar één verloren. En dat is andere clubs niet ontgaan.

"Wie mij hebben gebeld? Dat maakt toch allemaal niet uit. Dat hoeft ook niet per se uit Nederland te zijn", zegt Groenendijk lachend. "Ik heb nu drie clubs in de eredivisie gehouden (Willem II, Excelsior en ADO, red.). Dan kun je spreken van geluk, maar het is wel drie keer."

Groenendijk tekende in februari een contract bij ADO tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog twee jaar. "Ik heb het naar mijn zin, maar ik zit ook met vragen. Hoe ziet de toekomst eruit? Is er budget voor komend seizoen? En welke spelers zullen vertrekken?"

'Wat wil ADO?'

Het lijkt erop dat Groenendijk zijn keuze zal laten afhangen van de ambitie van de club. "Het is leuker om voor Europees voetbal te spelen dan tegen degradatie te moeten vechten. Dan moet je dus kijken: wat wil ADO? Willen zij stappen maken of weer hetzelfde als dit seizoen meemaken?"

De Leidenaar, die in 1982 zijn eerste profcontract tekende bij FC Den Haag, merkt dat hij wel wat heeft losgemaakt bij de club. "Ik heb mensen in tranen gezien die mij destijds nog hebben zien voetballen. Dat maakt dit wel een mooi verhaal."

Fons Groenendijk in februari bij zijn presentatie als trainer van ADO Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl