De truck waarmee een aanslag werd gepleegd op de kerstmarkt in hartje Berlijn
NOS NieuwsAangepast

Aanslagpleger kerstmarkt Berlijn was 'lone wolf'

Anis Amri, de man die op 19 december met een gestolen vrachtwagen een bloedbad aanrichtte op een kerstmarkt in Berlijn, handelde alleen. Dat zegt procureur-generaal Peter Frank na een bijna vier maanden durend onderzoek naar de aanslag. 

Uit het onderzoek is gebleken dat de 24-jarige Amri na de aanslag de tijd vond om thuis andere schoenen aan te trekken. Daarna wist hij Berlijn te ontvluchten. Hoe hij dat deed is nog steeds onduidelijk.

Anis Amri

De Tunesische Amri werd daarna pas weer op 21 december gesignaleerd in een bus van Emmerich naar Kleve. In een winkel vlak bij de Nederlandse grens had hij nieuwe kleren gekocht.

Daarna reisde hij via Nederland naar Frankrijk en van daaruit naar Italië waar hij stierf door politiekogels. Toxicologisch onderzoek wees uit dat hij regelmatig cannabis en cocaïne gebruikte, maar niet in de laatste dagen voor zijn dood.

De aanslag kostte aan twaalf mensen het leven. Een van hen was de Poolse chauffeur wiens vrachtwagen hij had gestolen om de aanslag mee te plegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl