Blijdschap bij Héctor Moreno (PSV)
NOS VoetbalAangepast

Scoren is voor Moreno geen geheim, maar een blijk van tevredenheid

Het Philips Stadion is dit seizoen niet een walhalla voor middenvelders of aanvallers. Sterker nog, verdediger Héctor Moreno is momenteel de meest scorende speler in Eindhoven. Vitesse is vanavond gewaarschuwd.

Vijf keer trof de Mexicaan het doel in de dertien thuisduels van PSV. Dat is meer dan bijvoorbeeld Marco van Ginkel (vier keer), Luuk en Siem de Jong en Gastón Pereiro (allen drie).

Litteken

De opvallende statistiek is een litteken van de matige eerste seizoenshelft, waarin PSV soms moeite had om te scoren en aldus punten verspeelde.

Moreno is nu ook de best scorende verdediger in de eredivisie. "Mijn geheim? Dat is er niet. Ik wil net zoals iedereen vaak scoren, maar ik ken mijn prioriteit: zo goed mogelijk verdedigen", zegt hij bescheiden.

"Vroeger in Mexico was ik wel een aanvaller, maar dat is echt lang geleden. Ik was toen een van de langere spelers en dan word je sneller naar achteren gehaald. Nu ben ik een tevreden verdediger", glimlacht Moreno.

En hij heeft alle reden om tevreden te zijn, want de Mexicaans international staat er ook vanuit Europees perspectief goed op.

Meest scorende verdedigers 2016/2017 - Top-5 Europa en eredivisie

SpelerClubGoals
Sergio RamosReal Madrid7
James MilnerLiverpool6
Gareth McAuleyWest Bromwich Albion6
Héctor MorenoPSV5
Mattia Caldara Atalanta5
Kamil GlikAS Monaco5
Top-5 Europa: Bundesliga, Ligue 1, Serie A, Primera División en Premier League

Een scorende verdediger met veel ervaring staat vaak hoog op de wensenlijst van voetbaltrainers. Zou Moreno, die onlangs zijn 29ste verjaardag vierde, nog een lucratieve transfer willen maken?

"Natuurlijk sta ik daarvoor open, maar dan moet het wel iets bijzonders zijn", legt hij uit. "Mijn familie en ik hebben hier nu een perfect leven. We voelen ons zo op ons gemak."

Als buitenlander is het prachtig om hier te wonen, alles is goed. Ik wou dat Mexico er zo uitzag.

Héctor Moreno

Moreno hoopt dan ook dat de Nederlandse politiek niet veel veranderingen gaat doorvoeren. "Ik heb de verkiezingen niet gevolgd, maar ik wist dankzij de kranten dat het woensdag een belangrijke dag in Nederland was."

"Als buitenlander is het prachtig om hier te wonen, de mensen en de infrastructuur, alles is goed. Ik wou dat Mexico er zo uitzag. Ik hoop dus dat de nieuwe leiders in Nederland veel bij het oude laten."

Hector Moreno (m) met scheidsrechter Liesveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl