Nicolas Isimat-Mirin
NOS VoetbalAangepast

Isimat-Mirin, een serieuze clown in Eindhoven

Alles stap voor stap. Nicolas Isimat-Mirin beleeft zijn beste seizoen bij PSV en wil die lijn doortrekken. "Soms viel ik in slaap, dat heeft Phillip Cocu mij afgeleerd."

Isimat-Mirin vormt dit jaar met Héctor Moreno, sinds het vertrek van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg, het hart van de PSV-defensie.

Noem hem een serieuze clown. De 25-jarige Fransman is sinds zijn komst in juli 2014 de gangmaker in de selectie en krijgt met zijn bravoure af en toe de lachers op zijn hand. Maar die ontspannen houding brengt tegelijkertijd ook nonchalance met zich mee bij 'Isi'.

In december verloor hij zelfs even zijn basisplaats aan Daniel Schwaab. "Cocu vond dat ik op de training en soms in de wedstrijd te veel aan het slapen was. In de winterstop tijdens het trainingskamp in Spanje hebben we het daar uitgebreid over gehad", legt Isimat-Mirin uit in een mengelmoes van Engels en Nederlands.

De Fransman nam de woorden van zijn coach ter harte. "Ik ben hard blijven werken om mijn plek terug te verdienen", vertelt Isimat-Mirin. "Cocu is geen grote prater, maar wel een hele slimme man. Hij laat je over dingen nadenken."

"Maar het is logisch dat je bij een grote club als PSV je plek kan verliezen. Ik werk nu nog harder, ook in de gym, om mezelf beter te maken."

Isimat rapt er weer op los tijdens kampioensfeest PSV

Bal op de parkeerplaats

Dat Isimat-Mirin extra aandacht aan zichzelf geeft, blijkt ook als hij donderdag na de training met Steven Bergwijn en Jürgen Locadia achterblijft om wat op het doel af te ronden.

Binnen een mum van tijd zorgt Isimat-Mirin voor hilariteit als hij bij een poging de bal op de parkeerplaats schiet. En dat onder toeziend oog van zijn uitrustende ploeggenoten. Hoofdschuddend verlaat de verdediger snel het trainingsveld.

"Oef, ik schaam me voor die laatste bal. Ik heb de nagels van mijn vingers afgebeten. Het lag aan mijn schoenen! Ik trek morgen een nieuw paar aan", verklaart hij met een knipoog zijn mispeer. Komende zaterdag in het thuisduel met Vitesse moet dan maar blijken of het balgevoel terug is.

Joshua Brenet en Nicolas Isimat-Mirin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl