Claudio Ranieri
NOS VoetbalAangepast

Ranieri: mijn droom is dood

Zijn ontslag bij Leicester City is hard aangekomen. "Gisteren is mijn droom gestorven", schrijft de 65-jarige Claudio Ranieri in een verklaring. "Na de euforie van vorig seizoen was mijn enige droom om voor altijd bij Leicester te blijven, de club waarvan ik hou. Tot mijn grote verdriet mag het niet zo zijn."

Ranieri bedankt zijn familie, assistenten, journalisten, spelers en bovenal de fans. "Jullie sloten me vanaf de eerste dag in jullie harten en hielden van me. Ik hou ook van jullie. Niemand kan ooit de herinneringen wegnemen aan wat we samen hebben gepresteerd. Het was een eer en genoegen om met jullie allemaal kampioen te worden."

Statement Claudio Ranieri

Andere coaches toonden hun medeleven. Manchester United-trainer José Mourinho stond de pers te woord in een polo met daarop de initialen CR van Claudio Ranieri. "Een klein eerbetoon aan iemand die het mooiste verhaal heeft geschreven in de historie van de Premier League", aldus Mourinho.

"Het stadion van Leicester City zou eigenlijk Claudio Ranieri Stadion moeten heten", ging de Portugees verder. "Dat verdient hij. Zijn ontslag is heel moeilijk te accepteren."

Voetbaltrainers: ontslag Ranieri moeilijk te accepteren

Ook Jürgen Klopp, die het maandag met Liverpool opneemt tegen Leicester, was verbijsterd. "Wat kan ik zeggen? Er zijn al heel vreemde keuzes gemaakt dit jaar en niet alleen in het voetbal: Trump, de Brexit, Ranieri. Ik heb geen idee waarom Leicester dit heeft gedaan."

Chelsea-trainer Antonio Conte zei: "Ik ben ontgoocheld en verdrietig over het ontslag. Ranieri is een heel goede vriend. Dit is een gebrek aan respect."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl