Een van de invallen was in het clubhuis in Haarlem
NOS Nieuws

Drugs en wapens gevonden bij doorzoekingen Hells Angels

In het onderzoek naar het Haarlemse chapter van de Hells Angels zijn gisteravond en vannacht niet alleen tien mensen opgepakt, maar zijn ook wapens en drugs gevonden. De politie heeft de voorlopige resultaten van de doorzoekingen bekendgemaakt.

Gisteravond en vannacht doorzocht de politie op 24 locaties in Nederland panden die te maken zouden hebben met de Haarlemse tak van de motorclub. Daaronder was ook het clubhuis in Haarlem. Het pand werd op last van de burgemeester gesloten.

Op verschillende locaties werden spullen in beslag genomen. Het gaat onder meer om vuur-, slag- en steekwapens, tasers, auto's en motoren. Ook werden drugs als cocaïne en xtc gevonden. Op een van de doorzochte locaties trof de politie een klein xtc-lab aan.

Afpersing

Alle negen leden van het Haarlemse chapter werden opgepakt, net als een vrouw die eraan zou zijn verbonden. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, en meer in het bijzonder aan afpersing, bedreiging, brandstichting, geweldpleging en witwassen.

Het tiental zit nog vast. Volgende week worden ze voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl