NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 26 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag een zonnige dag met temperaturen van 2 of 3 graden. Maar de oostenwind zorgt er wel voor dat het kouder aanvoelt.

Wat heb je gemist?

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto overweegt zijn bezoek aan Washington volgende week dinsdag af te zeggen. Aanleiding is de beslissing van president Donald Trump om te beginnen met de bouw van de omstreden muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Peña Nieto zegt dat hij de bouw van de muur veroordeelt en dat Mexico niet zal betalen.

Enrique Peña Nieto en Donald Trump tijdens een eerdere ontmoeting

Alle nog vermiste mensen uit het hotel in Italië dat een week geleden door een lawine werd bedolven, zijn overleden. In totaal zijn 29 lichamen gevonden, zegt de brandweer. Twee mensen overleefden de lawine, omdat zij buiten stonden toen het gebouw getroffen werd. Negen anderen werden levend onder het puin vandaan gehaald.

De brandweer kostte het afgelopen jaar ruim een miljard euro. Dat komt neer op zo'n 63 euro per persoon, blijkt uit cijfers van het CBS. Sinds 2005 zijn de kosten voor de brandweer met ruim 40 procent gestegen. De afgelopen jaren is er flink bezuinigd om de kosten binnen de perken te houden. Amsterdammers betalen gemiddeld gezien het meest aan de brandweer: 79 euro per persoon.

Verder vandaag...

In de Tweede Kamer wordt vanmiddag gedebatteerd over de rol van minister Ard van der Steur bij de politieke afhandeling van de Teevendeal. Aanleiding zijn nieuwe onthullingen van Nieuwsuur-journalist Bas Haan. Van der Steur zou toenmalig minister Ivo Opstelten hebben aangeraden om bepaalde gevoelige informatie niet aan de Tweede Kamer te melden. Het debat begint om 14.00 uur en is live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

De rechter in Suriname beslist of stakende leraren weer aan het werk moeten. Veel docenten legden ruim twee weken geleden het werk neer, met uitgevallen lessen en dichte scholen tot gevolg. De leraren zijn boos, omdat een beloofde loonsverhoging uitblijft.

En vanavond wordt de Ster Gouden Loeki uitgereikt, de prijs voor de beste tv-reclame van afgelopen jaar. Acteur Harry Piekema, bekend als supermarktmanager van Albert Heijn, won vorig jaar met de commercial waarin hij afscheid nam.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl