Memphis Depay voor Lyon

Depay ontvangt applaus bij debuut voor winnend Lyon

Memphis Depay heeft met een 3-1 overwinning op Olympique Marseille zijn debuut gemaakt in de Franse competitie. De van Manchester United overgekomen aanvaller viel elf minuten voor tijd in voor Mathieu Valbuena en maakte in korte tijd een goede indruk. De 3-1 eindstand stond toen al op het scorebord.

Zijn nieuwe ploeggenoten gunden Depay meteen de bal en de Nederlander deed er vaak wat goeds mee, ondersteund door gejuich van de Lyon-fans. Zo stuurde hij met een strakke pass Alexandre Lacazette de diepte in en had hij een vrije trap verdiend op de rand van het strafschopgebied.

Bij een actie van Depay kon tegenstander Hiroki Sakai hem slechts stuiten door aan de noodrem te trekken. De Japanner kreeg daarvoor de gele kaart.

'Ik ben erg blij'

Ook gooide Depay er een driedubbele schaar uit en deed hij zijn verdedigende werk. Met een sliding op de eigen achterlijn voorkwam hij dat Morgan Sanson een voorzet kon geven.

Lyon geeft Depay warm onthaal

"Ik ben erg blij", zei Depay na afloop op de Franse televisie. "Er heerste een fantastische sfeer in het stadion. De fans zijn erg fanatiek. Ik hoop volgende keer een hele wedstrijd te spelen."

Goals van Valbuena en Lacazette

Mathieu Valbuena tekende in het sfeervolle Parc OL vlak voor rust met een prachtig geplaatst schot in de verre hoek voor de openingsgoal. De spelers van Lyon vierden de treffer door gezamenlijk het shirt van oud-Lyon-speler Gueïda Fofana vast te houden. De 25-jarige Fofana beëindigde eerder deze maand vanwege chronische enkelproblemen zijn loopbaan.

In de tweede helft liep Depay geruime tijd warm. Hij zag Alexandre Lacazette de tweede goal maken, Doria de marge weer verkleinen tot één en opnieuw Lacazette voor de 3-1 zorgen. Lyon bezet achter koploper AS Monaco, OGC Nice en Paris Saint-Germain de vierde plaats in de Franse competitie.