NOS VoetbalAangepast

Depay wil 4,5 jaar doelpunten maken bij Olympique Lyon

Memphis Depay heeft zijn handtekening gezet onder een contract van 4,5 jaar bij Olympique Lyon. De aanvaller, die overkomt van Manchester United, is vrijdagmiddag officieel gepresenteerd bij de Franse club.

Met de transfer zou 16 miljoen euro zijn gemoeid, een bedrag dat via bonussen nog flink kan oplopen. "Olympique is een geweldige club die titels heeft gewonnen", zei Depay bij zijn presentatie. "Het is een eer om hier te zijn. Ik wil doelpunten maken en plezier hebben in dit prachtige stadion."

De oud-PSV'er hoopt zondag al zijn debuut te kunnen maken. "Ik hoop in de selectie te worden opgenomen, ook al mis ik nog een beetje ritme."

Depay is na Michel Valke (1987-1989) de tweede Nederlander die de clubkleuren van Olympique Lyon zal verdedigen.

Zijn voormalige trainer José Mourinho had op de persconferentie van Manchester United ook nog wat aardige woorden over voor Depay, die sinds eind oktober nog maar acht speelminuten in het eerste kreeg toebedeeld.

"Toen meneer Van Gaal hem kocht, deed hij dat goed", sprak Mourinho. "Hij is de afgelopen anderhalf jaar niet geslaagd, maar hij is nog jong. We hopen dat hem goed afgaat in Lyon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl