Een vrouw van 75 overleed onderweg naar het ziekenhuis
NOS NieuwsAangepast

Mogelijk derde dode door stroomstoring Amsterdam

De gemeente Amsterdam onderzoekt nog een derde sterfgeval tijdens de grote stroomstoring van afgelopen dinsdag. Het was al bekend dat de gemeente onderzoek gaat doen naar de dood van twee vrouwen.

Een vrouw van 75 werd dinsdagochtend onwel. Haar familie belde 112, maar kreeg pas na enige tijd contact met de meldkamer. De man van de vrouw zei tegen AT5 dat hij het gevoel had dat hij wel 8 minuten heeft gewacht totdat hij iemand aan de lijn kreeg.

Er kwam een ambulance, maar de vrouw overleed onderweg naar het ziekenhuis. De gemeente Amsterdam zegt dat met alle partijen precies wordt uitgezocht wat er is gebeurd. Daarbij wordt gekeken of er een verband was tussen de dood van de vrouw en de stroomstoring in de stad.

Zuurstofsysteem

Door de stroomstoring was de meldkamer van de politie en ambulance enige tijd overbelast. Bij een van de andere twee doden tijdens de storing was er ook een probleem bij het bellen van 112. Een vrouw van 83 had hulp nodig, maar haar zoon kreeg de meldkamer niet te pakken. Hij belde de huisarts, maar toen die aankwam, was de vrouw al overleden.

Een andere vrouw werd dood gevonden in haar huis. Het vermoeden bestaat dat zij is overleden doordat haar zuurstofsysteem was uitgevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl