Ronald Koeman en Claudio Ranieri langs de lijn bij het FA Cup-duel Eveton-Leicester City.
NOS VoetbalAangepast

Oud-VVV'er knikkert Koeman uit FA Cup

De topper in de derde ronde van de FA Cup tussen Everton en Leicester City is uitgelopen op een pijnlijke nederlaag voor Ronald Koeman. Oud-VVV'er Ahmed Musa velde het vonnis met twee doelpunten binnen vijf minuten.

Romelu Lukaku bracht de thuisploeg in de 63ste minuut nog wel op voorsprong, maar tien minuten later had Musa de rollen omgedraaid. Daarmee verdubbelde de Nigeriaan zijn seizoensproductie sinds zijn overgang van CSKA Moskou deze zomer. In de slotfase kon Everton de uitschakeling niet meer voorkomen.

Swansea verliest weer

In het eerste duel onder de nieuwe trainer Paul Clement kreeg Swansea City opnieuw een teleurstelling te verwerken. Met Leroy Fer en Mike van der Hoorn in de basis verloor de nummer 19 in de Premier League met 2-0 van hekkensluiter Hull City. Beide treffers vielen in het laatste kwartier.

Ook voor Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay is het FA Cup-toernooi voorbij. Het trio van Stoke City verloor in eigen huis met 2-0 van Wolverhampton Wanderers, dat een niveau lager acteert.

Bournemouth verloor met liefst 3-0 van derdeklasser Millwall. Nathan Aké behoorde niet tot de wedstrijdselectie. De huurling van Chelsea, die de laatste weken indruk maakte bij Bournemouth, zou op het punt staan om teruggeroepen te worden door zijn Londense werkgever,

Virgil van Dijk baalt van een gemiste kans in het FA Cup-duel van Southampton bij Norwich City (2-2).

Replay voor scorende Van Dijk

Dankzij een treffer in blessuretijd van Schots international Steven Naismith eindigde het duel tussen Norwich City en Southampton in 2-2. Daar zag het niet naar uit toen aanvoerder Virgil van Dijk Southampton voor rust op voorsprong zette. Norwich vocht zich twee keer terug en dwong daarmee een replay af.

Ook het duel tussen Birmingham City (met Maikel Kieftenbeld) en Newcastle United (Met Vurnon Anita) eindigde onbeslist: 1-1.

Sprookje ten einde

Voor Kjell Knops en Rigino Cicilia is het sprookje voorbij. Limburger Knops (overgenomen van MVV) en Curaçaonaar Cicilia (overgenomen van Roda JC) stonden allebei in de basis bij Port Vale in het duel met Huddersfield Town. Huddersfield bleek duidelijk een maatje te groot: 4-0.

Bij Wigan Athletic tegen Nottingham Forest was er een hoofdrol weggelegd voor Will Grigg en Yanic Wildschut. De Noord-Ierse cultheld opende na rust de score met zijn eerste treffer sinds september. Even later vond Wildschut het net.

FA Cup-duels met Nederlandse inbreng (zaterdag)

Everton - Leicester City1-2Ronald Koeman (coach Everton)
Hull City - Swansea City 2-0Leroy Fer, Mike van der Hoorn (Swansea)
Sunderland - Burnley0-0Patrick van Aanholt (Sunderland)
Birmingham City* - Newcastle United*1-1Maikel Kieftenbeld (Birmingham), Vurnon Anita (Newcastle)
Huddersfield Town* - Port Vale**4-0Kjell Knops, Rigino Cicilia (Port Vale)
Stoke City - Wolverhampton Wanderers*0-2Erik Pieters, Bruno Martins Indi, Ibrahim Afellay (Stoke) 
Norwich City* - Southampton2-2Virgil van Dijk, Jordy Clasie (Southampton)
Wigan Athletic* - Nottingham Forest*2-0Yanic Wildschut (Wigan)
Milwall**- Bournemouth3-0Nathan Aké zat niet bij de selectie
* Championship (2de niveau)** League One (3de niveau)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl