Sergio Agüero zorgt voor gevaar in FA Cup-duel met West Ham United

Manchester City simpel naar vierde ronde FA Cup

Manchester City heeft zich als eerste club geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. De huidige nummer vier van de Premier League won de uitwedstrijd tegen West Ham United met 0-5.

De ploeg van Pep Guardiola kreeg na ruim een half uur spelen een penalty nadat Angelo Ogbonna tegenstander Pablo Zabaleta ten val bracht. Het buitenkansje werd vervolgens verzilverd door Yaya Touré.

Penaltykiller

De Ivoriaan is een specialist vanaf elf meter. Hij benutte zijn veertiende strafschop uit evenveel pogingen voor The Citizens.

Niet lang na de openingstreffer kreeg thuisploeg West Ham United een enorme kans om langszij te komen. City-doelman Willy Caballero verwerkte een schot van Michail Antonio maar half. Maar de rebound was niet besteed aan Sofiane Feghouli.

Twee goals in twee minuten

Daarna werd het duel razendsnel beslist. Vier minuten voor rust werkte Håvard Nordtveit een voorzet van Bacary Sagna in eigen doel, 0-2.

Exact één minuut en 46 seconden later was het 0-3. De assist kwam van Raheem Sterling, het doelpunt van de ijzig kalme David Silva.

Na rust kwamen de bezoekers geen moment meer in problemen. Integendeel. Al snel zette Sergio Agüero zijn voet slim tegen een mislukt schot van Touré, 0-4.

Het slotakkoord was voor John Stones. De verdediger zette met een kopbal uit een corner de 0-5 eindstand op het bord.

Resterend programma

Zaterdag, zondag en maandag worden de overige 31 wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de FA Cup. Zo gaat coach Jaap Stam met Reading op bezoek bij zijn voormalig werkgever Manchester United.