NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 4 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, bewolking overheerst, maar soms schijnt ook even de zon. Eerst valt er in het westen en noordwesten af en toe regen. Tegen de avond breidt de regen zich over het hele land uit.

Wat heb je gemist?

België is te ver gegaan bij het nemen van anti-terreurmaatregelen na de aanslagen in Brussel en Parijs. Dat stelt Human Rights Watch. De politie zou bij arrestaties buitensporig geweld hebben gebruikt. Ook noemt Human Rights Watch de langdurige inzet van het leger om de politie te ondersteunen onwenselijk, en bedreigen nieuwe terreurwetten de mensenrechten.

HRW: België schendt mensenrechten bij terrorismebestrijding

Melania Trump heeft voor het eerst sinds de Republikeinse conventie in juli weer een campagnespeech gegeven. De vrouw van Donald Trump vertelde in Pennsylvania hoe belangrijk Amerika voor haar was als immigrant uit Slovenië. Verder zei Melania dat ze zich als first lady wil inzetten tegen cyberpesten.

Melania Trump tijdens de toespraak

Ajax is door naar de volgende ronde van de Europa League. De Amsterdammers wonnen gisteravond in de Amsterdam Arena met 3-2 van Celta de Vigo en kunnen daardoor hoogstens nog door een ploeg ingehaald worden. De doelpunten voor Ajax werden gemaakt door Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Amin Younes.

Amin Younes scoort voor Ajax tegen Celta de Vigo

De Zuid-Koreaanse president Park heeft in een emotionele toespraak op tv de verantwoordelijkheid genomen voor een politiek schandaal. Ze ligt al dagen onder vuur, omdat een vertrouweling geheime stukken zou hebben ontvangen en bedrijven geld zou hebben afgetroggeld. President Park zei dat ze er 's nachts wakker van ligt. De Zuid Koreaanse oppositie neemt geen genoegen met de excuses en eist het opstappen van de president.

Park spreekt de natie toe

Verder vandaag...

Vanmiddag doet de rechtbank in Rotterdam uitspraak in een kort geding tegen verzekeraar Achmea Interpolis. Een boer uit het Brabantse Someren spande een zaak aan, omdat hij door hagelbuien enorme schade opliep. De vraag die de rechter moet gaan beantwoorden: is er sprake van hagelschade of stormschade?

Bijna veertig jaar na de treinkaping bij De Punt moet de Staat zich verantwoorden voor de dood van twee Molukse treinkapers. Familieleden van de doodgeschoten kapers Max Papilaja en Hansina Uktolseja eisen erkenning voor de wijze waarop de twee omkwamen.

En Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten vandaag hun staatsbezoek aan Australië af. Het koningspaar maakt onder meer een bootexcursie over de Brisbane River.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl