Dolberg en Sinkgraven vieren de 1-0 tegen Celta de Vigo

Ajax naar volgende ronde na zege op Celta

Ajax weet zich na vier wedstrijden al zeker van een plaats in de tweede ronde van de Europa League. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 3-2 van Celta de Vigo en kunnen daardoor hoogstens nog door een ploeg ingehaald worden.

De Spanjaarden zorgden (na een slechte uittrap van André Onana) voor het eerste gevaar, maar in het vervolg van de eerste helft was Ajax de baas. De Spanjaarden hadden hun handen vol aan Kasper Dolberg, die met een - ietwat mislukt - schot en een kopbal dicht bij de openingstreffer was.

Even voor rust was het wel raak voor de 19-jarige Deen. Op aangeven van Bertrand Traoré omspeelde Dolberg behendig een verdediger, waarna hij de bal uiterst koel binnenschoot.

Kasper Dolberg schiet de 1-0 binnen

In de tweede helft liep de thuisploeg eenvoudig verder uit. Ajax speelde niet eens zo briljant, maar de Spanjaarden bakten er niet veel van en de oprispingen van enkele Ajacieden waren van grote klasse. Aan de intikker van Hakim Ziyech ging een uitstekende actie van Traoré vooraf en Amin Younes creëerde zijn kans en doelpunt helemaal zelf.

De wedstrijd leek gespeeld, maar John Guidetti zorgde nog voor wat venijn. De voormalig Feyenoorder viel onder luid gejoel in, scoorde met zijn eerste balcontact en stookte het vuurtje nog eens op met wat provocerende gebaren.

Plotseling was Ajax de weg kwijt. Iago Aspas maakte er 3-2 van en de Spanjaarden kregen via Theo Bongonda ook nog een grote kans op de gelijkmaker. Die viel tot opluchting van heel Amsterdam net niet.