Hassan Z. in de rechtbank in september
NOS NieuwsAangepast

15 jaar voor man die zijn drie kinderen uit raam gooide

Een Syrische man heeft in Duitsland een celstraf opgelegd gekregen van 15 jaar, omdat hij zijn drie kinderen vanaf de eerste verdieping van zijn woning naar buiten heeft gegooid. De vluchteling is veroordeeld voor drievoudige poging tot moord.

De 35-jarige man gooide in februari zijn kinderen uit het raam van zijn woning in Lohmar, omdat hij zijn vrouw wilde straffen. Zij dreigde naar de politie te stappen als hij haar bleef mishandelen.

Trauma

Alle kinderen overleefden het, maar raakten wel gewond. Een 7-jarig meisje was tijdelijk in levensgevaar doordat ze een schedelbreuk en een hersenbloeding opliep. Een jongen van 5 hield er een schedelbasisfractuur aan over. Een meisje van 1 raakte lichtgewond, ze kwam op haar broer terecht.

Het OM had levenslang geëist tegen de man. Zijn advocaat vond die eis veel te hoog; hij wees erop dat de man uit een arm milieu in Syrië komt, waar geweld aan de orde van de dag was. De man zou niet aan de Duitse omgangsvormen kunnen wennen. Ook zou hij het denkvermogen hebben van een kind en getraumatiseerd zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl