Hassan Z. in de rechtbank in Bonn
NOS NieuwsAangepast

Levenslang geëist tegen man die drie kinderen uit raam gooide

Een man uit Syrië is vandaag voor een Duitse rechter verschenen, omdat hij zijn kinderen uit het raam had gegooid. De aanklager eist levenslang tegen de man; dat is de hoogst mogelijke straf in Duitsland.

De man van 35 jaar woonde met zijn vrouw en kinderen in Lohmar in Duitsland, in een appartement op de eerste verdieping. Hij gooide zijn drie kinderen uit het raam om zijn vrouw te straffen, schrijven Duitse media.

Zijn zoontje van 5 en dochtertje van 7 raakten levensgevaarlijk gewond door de val. Zijn eenjarige dochter raakte lichtgewond, omdat die op het jongetje terechtkwam.

Oude kerstboom

Justitie in Duitsland ziet dit als drie keer poging tot moord, en eist de maximale straf tegen de verdachte. Volgens de aanklager gooide hij zijn kinderen "in koelen bloede naar buiten als een oude kerstboom". De man zou dat gedaan hebben om zijn vrouw te straffen voor haar ongehoorzaamheid. Volgens lokale media wilde ze geen thee zetten voor zijn bezoek.

De advocaat van de verdachte wees op verzachtende omstandigheden. De man zou uit een arm milieu in Syrië komen, waar geweld aan de orde van de dag was. Hij zou niet hebben kunnen wennen aan de andere omgangsvormen in Duitsland. Daarnaast zou hij getraumatiseerd zijn door de oorlog en het denkniveau van een kind hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl