NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 2 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Wat heb je gemist?

Nederland moet stoppen met adoptie van kinderen uit het buitenland. Dat staat in een advies van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming aan minister Van der Steur. Volgens de raad is het in het belang van een kind dat het in de eigen cultuur kan opgroeien.

De meeste adoptiekinderen in Nederland komen uit China en de VS. In plaats van adoptie toe te staan zou Nederland de jeugdbescherming in die landen moeten helpen ontwikkelen, staat in het advies.

De imam die afgelopen weekend door België is uitgewezen naar Nederland omdat hij haat zou prediken, is al zeker een jaar actief in Veenendaal.

Het AD meldt dat de imam daar familie heeft en er ook preken houdt. De politie heeft niet ingegrepen, maar hij wordt wel in de gaten gehouden, zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. België zette de imam uit, omdat hij daar wordt gezien als een gevaar voor de samenleving.

Imam Alami abu Hamza

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Australië de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 herdacht. Op de derde dag van hun staatsbezoek legden ze zonnebloemen bij het monument in de hoofdstad Canberra.

Bij de ramp in 2014 kwamen ook 27 Australiërs om het leven.

Willem-Alexander en Máxima bij het MH17-monument in Canberra

PSV is na de uitschakeling in de Champions League teleurgesteld, maar coach Philip Cocu reageerde realistisch: "soms moet je erkennen dat je tegen een fantastische ploeg speelt die net wat beter is", zei hij na de 2-1 nederlaag tegen Bayern München.

Met nog twee poulewedstrijden te gaan richten de Eindhovenaren zich nu op de derde plek, die recht geeft op deelname aan de Europa League.

Phillip Cocu

Verder vandaag...

Marken is vandaag en morgen het toneel van een grootschalige crisisoefening met de naam Waterwolf. Vandaag wordt een dreigende overstroming nagespeeld en gaan de hulpdiensten honderden mensen evacueren. Morgen wordt er op een echte overstroming geoefend.

De rechtbank Noord-Nederland start een proef met een videorechter. Mensen in het noorden van het land met bewindszaken moesten tot nu toe afreizen naar Assen. Als proef worden dit soort zaken in Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn nu een jaar lang per videoverbinding afgehandeld.

Team STORM van de Technische Universiteit Eindhoven is bijna thuis. Ze leggen de de laatste loodjes af van hun reis rond de wereld in tachtig dagen op een elektrische motor. De finish is als alles goed gaat vanavond in Eindhoven.

En in Rotterdam wordt de winnaar van de MTV Award voor Best Dutch Act en Best Belgian Act aangekondigd. Ronnie Flex Broederliefde Tourist LeMC Ronnie Flex, Broederliefde en Tourist LeMC zijn de kanshebbers dit jaar. De awards worden op 6 november uitgereikt.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl