Imam Alami abu Hamza

'Uitgezette imam predikt al jaar in Veenendaal'

De imam die afgelopen weekend door België is uitgewezen naar Nederland , is volgens het AD al zeker een jaar actief in Veenendaal. De krant meldt dat imam El-Alami Amaouch daar familie heeft, er regelmatig is gesignaleerd en er ook preken houdt.

Volgens de krant is de politie daarover getipt, maar is er niet ingegrepen. Burgemeester Kolff van Veenendaal zegt tegen de NOS dat hij de berichtgeving van het AD niet herkent. "Die is naar mijn informatie dan ook onjuist", zegt hij.

'Haatprediker'

België besloot zaterdag dat Amaouch binnen dertig dagen het land moest verlaten. Volgens staatssecretaris Francken is de imam een haatprediker en is hij een gevaar voor de samenleving. Omdat Amaouch behalve de Marokkaanse ook de Nederlandse nationaliteit heeft, werd hij uitgewezen naar Nederland. Justitie zei dat het van de uitzetting op de hoogte was en dat zijn komst scherp in de gaten zou worden gehouden. Ook kan hij hier preken zolang hij zich aan de grenzen van de wet houdt.

We weten wat er speelt.

Burgemeester Kolff, Veenendaal

Burgemeester Kolff benadrukt dat hij nauw samenwerkt met andere burgemeesters en met hen kennis deelt over radicalisering. "We hebben goede contacten met de landelijke veiligheidsdiensten en we weten wat er speelt", zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl