PSV-speler Luuk de Jong en sparta-keeper Roy Kortsmit tijdens de wedstrijd
NOS VoetbalAangepast

René van de Kerkhof: PSV was hopeloos slecht

PSV-coryfee René van de Kerkhof heeft een dag na de uitschakeling van 'zijn' club in het bekertoernooi door Sparta, geen goed woord over voor het spel van de Eindhovenaren. "Phillip Cocu moet maar met de spelers in beraad. De spelers moeten in de spiegel kijken, want dit is PSV-onwaardig."

Van de Kerkhof, van 1973 tot 1983 speler van PSV en sinds decennia supporter van de club, heeft niet veel vertrouwen in de landskampioen op het moment. "Na twee goede jaren is het dit jaar stukken minder. Het elftal draait niet."

"PSV kreeg al een waarschuwing van Sparta in de eredivisie", zegt Van de Kerkhof over de magere 1-0 zege van afgelopen weekend. "Het is geen onaardige ploeg met een stugge verdediging. Het eerste kwartier was Sparta beter en hadden ze zomaar op voorsprong kunnen komen. Als je die waarschuwing in de wind slaat en zonder instelling aan de bekerwedstrijd begint, krijg je het deksel op de neus. Ik kan niet zeggen dat het slecht was, het was hopeloos slecht."

Van de Kerkhof merkt op dat de dragende spelers hun niveau niet halen. "Andrés Guardado is geen schim meer van wat hij geweest is. Ook Luuk de Jong en Jetro Willems zijn uit vorm. Alle grote spelers die de ploeg moeten dragen lijken niet aanwezig."

Willy en René van de Kerkhof na de verloren WK-finale van 1978

PSV won slechts één van de laatste vijf wedstrijden en zal de negatieve reeks snel willen onderbreken, maar het programma voor de komende week is zwaar. Zaterdag wacht een uitwedstrijd bij Vitesse, dinsdag komt Bayern München op bezoek. "Als je een goede wedstrijd speelt, kan het allemaal veranderen. Maar je kan de knop niet in een keer omdraaien", zegt van de Kerkhof

"De ploeg zal aan de bak moeten tegen Vitesse en Bayern, een van de beste teams van de wereld. Ik zeg altijd: tegen zo'n ploeg kun je niet slecht spelen, maar in de uitwedstrijd speelde PSV ook slecht", constateert een sombere Van de Kerkhof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl