Bart Ramselaar juicht na zijn goal tegen Sparta

Ramselaar bezorgt PSV eindelijk weer een thuiszege

PSV heeft na drie duels zonder zege weer eens gewonnen in Eindhoven. Dankzij de derde thuistreffer van het seizoen, een laagterecord voor PSV, werd Sparta moeizaam verslagen: 1-0.

Sparta begon brutaal en Remko Pasveer, die de geblesseerde Jeroen Zoet onder de lat verving, voorkwam met een stijlvolle duik dat Thomas Verhaar Sparta op 1-0 zette. Ook Stijn Spierings en Craig Goodwin bezorgden de defensie van PSV in de beginfase problemen.

De thuisploeg nam in de loop van de eerste helft de regie over en was voornamelijk gevaarlijk met schoten van afstand. Maar doelman Roy Kortsmit had er goed het zicht op en verrichte de ene na de andere redding (dertien in totaal).

Na dertien reddingen moet keeper Roy Kortsmit toch vissen: Bart Ramselaar scoort

Na de rust nam de druk van PSV nog verder toe, maar tot uitgespeelde kansen leidde het nauwelijks en Kortsmit werd minder aan het werk gezet dan in de eerste helft.

Toch moest de uitblinkende doelman één keer vissen: Bart Ramselaar wipte de bal over de doelman heen na een steekpass van Luuk de Jong, tot grote vreugde van de Eindhovenaren.

PSV-trainer Phillip Cocu schrok van het eerste kwartier van zijn ploeg. "We waren onszelf niet het eerste kwartier. We zouden met veel pressie vooruit beginnen om de toon te zetten. Maar dat lukte niet. Daardoor werden we juist teruggedrongen. Maar na een kwartier hebben we ons goed herpakt en initiatief genomen."

Grote uitblinker aan Sparta-zijde was keeper Kortsmit. "Het was een drukke avond. Maar ik hem me aardig staande gehouden, denk ik", klonk de doelman na afloop bescheiden. "Ik heb meteen aan het begin een paar lekkere ballen gepakt, dan kan je als keeper mooi groeien in de wedstrijd. En dat gebeurde ook."