NOS Nieuws

Wekdienst van donderdag 25 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vandaag opnieuw een zonnige dag en zelfs warmer dan gisteren. Lokaal kan het 35 graden worden. Ook in het weekend blijft het tropisch warm in Nederland.

Wat heb je gemist?

Het dodental van de aardbeving in Italië is opgelopen naar 247. Dat hebben de autoriteiten vanochtend vroeg bekendgemaakt. Reddingswerkers hebben de hele nacht gezocht naar overlevenden van de aardbeving van gisternacht. De ploegen beschikken op veel plaatsen over graafmachines en ander zwaar materieel, maar helpers zoeken soms ook met enkel hun blote handen en een zaklamp naar een teken van leven.

Bergingswerkzaamheden in de nacht

Voor de Engelse zuidkust zijn gisteren in een paar uur tijd vijf mensen verdronken. Eén persoon wordt nog vermist. De Engelse reddingsbrigade denkt dat de zwemmers last hadden van een sterke stroming. Een officiële waarschuwing was er niet. Gisteren was de tot nu toe warmste dag van het jaar in Engeland. De stranden aan de zuidkust lagen daardoor overvol.

Reddingshelikopter boven de Camber Sands

Jasper Cillessen heeft gisteravond tegen FC Rostov zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De doelman nam na afloop van de verloren wedstrijd afscheid van zijn teamgenoten en vloog door naar Barcelona. Uitgerekend in zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers kreeg hij voor het eerst vier goals tegen. Daar baalde de doelman enorm van.

Jasper Cillessen bedankt de fans na het duel met Rostov

Verder vandaag...

De Inspectie van het Onderwijs heeft dit jaar 1370 examens en rekentoetsen geheel of gedeeltelijk ongeldig verklaard. Scholen zouden soms zorgvuldiger moeten zijn om dat te voorkomen. En het 'stalen eiland' van de Scheveningse Pier wordt vandaag weggehaald. De Pier en een gedeelte van het strand worden tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl