Reddingshelikopter boven de Camber Sands
NOS Nieuws

Vijf zwemmers verdronken in Nauw van Calais

Voor een strand aan de Engelse zuidkust zijn gisteren in een paar uur tijd vijf badgasten verdronken, mogelijk door een gevaarlijke stroming. Een zwemmer wordt nog vermist.

De reddingsbrigade op het strand van Camber, tussen Folkestone en Hastings, werd aan het begin van de middag gewaarschuwd dat drie strandgangers in het Nauw van Calais in de problemen waren gekomen. Ooggetuigen zeggen tegen de BBC dat hun lichamen later door andere badgasten uit het water zijn gehaald. Aan het begin van de avond werden bij hetzelfde strand nog twee lichamen gevonden.

Muistroom

Wat de zwemmers is overkomen, is niet duidelijk. Aanvankelijk werd gedacht dat ze misschien waren gestoken door kwallen en daarna niet meer in staat waren om zich boven water te houden, maar de autoriteiten sluiten dat uit. Enkele strandgangers zeggen in Britse media dat hen vanwege een muistroom was afgeraden om te gaan zwemmen. Een officiële waarschuwing was er niet.

Gisteren was de tot nu toe warmste dag van het jaar in Engeland. De stranden aan de zuidkust lagen daardoor overvol. Vorige maand was bij de Camber Sands ook al iemand verdronken; twee anderen werden toen door de kustwacht gered.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl