Anna van der Breggen op weg naar de zege in de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Van der Breggen derde bij tweede ritzege Stevens in Giro Rosa

Evelyn Stevens heeft de zesde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Amerikaanse bleef in de 118 km lange bergrit van Andora naar Madonna della Guardia haar landgenote Megan Guarnier en Anna van der Breggen voor.

Al op de eerste beklimming ging Stevens samen met Mara Abbott en Kasia Niewiadoma in de aanval. Een groep van acht rensters, onder wie Van der Breggen en regerend wereldkampioene Lizzie Armitstead, sloot na een lange achtervolging aan.

Tijdens de slotklim probeerden diverse rensters vergeefs uit de kopgroep weg te komen, waarna niemand een antwoord had op de demarrage van Stevens.

Amerika maakt dienst uit

Guarnier, de nummer twee van de etappe, nam de roze leiderstrui over van landgenote Abbott. De 31-jarige Gaurnier draagt voor de tweede keer deze ronde de roze trui en is de vierde vrouw in het roze, drie daarvan komen uit Amerika.

De proloog werd vorige week gewonnen door de Canadese Leah Kirchmann, waarnaar Guarnier na de eerste etappe de leiding pakte. Toen was het de beurt aan ploeggenote Stevens. Zij behield de roze trui tot en met de dubbelslag van Abbott gisteren.

Evelyn Stevens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl