Evelyn Stevens
NOS Wielrennen

Stevens grijpt de macht in Giro Rosa

Evelyn Stevens heeft zondag de macht gegrepen in de Giro Rosa. De 33-jarige Stevens bezorgde haar Nederlandse ploeg Boels-Dolmans dubbel succes in Montenars, de finishplaats van de tweede rit die over 111,1 kilometer ging. De Amerikaanse houdster van het werelduurrecord klopte de Italiaanse Elisa Longo Borghini (WiggleHigh5) en de Poolse Katarzyna Niewiadoma (Rabobank-Liv) in de sprint bergop.

Stevens pakte niet alleen de ritzege, maar nam ook de leiding in het algemeen klassement over van haar land- en ploeggenote Megan Guarnier. Guarnier verloor 24 seconden in het slotklimmetje en staat nu derde in het algemeen klassement achter de Poolse Niewiadoma.

Anna van der Breggen was opnieuw de beste Nederlandse op de negende plaats, maar moest wel 33 seconden toegeven op de winnares. De Giro-winnares van vorig jaar heeft nu al ruim een minuut achterstand op Stevens.

Noord-Amerikaanse stoelendans

Stevens is na drie ritten al de derde vrouw in het roze en bovendien de derde Noord-Amerikaanse. De proloog werd gewonnen door de Canadese Leah Kirchmann. Een dag later werd zij uit de leiderstrui gereden door de Amerikaanse Guarnier. Die heeft dus ook maar een dag kunnen genieten van het roze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl