Welke renners gaan ons verrassen in de Ronde van Frankrijk?
NOS Wielrennen

Verrassingen in de Tour: wielerwatchers verdelen sterren

"We hoeven geen grote verrassingen te verwachten deze Tour", tempert commentator Joris van den Berg de verwachtingen rond de outsiders. "Dat zie je ook aan de lijstjes. Voor de echte insiders zijn dit eigenlijk ook geen verrassingen. Ik verwacht niet dat we heel nieuwe namen zien in het klassement en in de sprintetappes."

Twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk kijken de wielerwatchers van de NOS naar renners die je goed kunt gebruiken om een tourpooltje compleet te maken. "Ik heb één naam voor het klassement: let op Louis Meintjes, hij kan toptien rijden dit jaar."

De favorieten volgens de NOS-watchers

Nelissen Lippens Ducrot Van den Berg Kock
***** Alaphilippe Lindeman Sepulveda Gougeard Alaphilippe
**** Bardet Stuyven Pantano Meintjes Meintjes
*** Matthews Slagter Meintjes Vakoc Barguil
** Poels Sepulveda Zakarin Lindeman Kelderman
* Groenewegen Buchmann Alaphilippe Valgren Pantano

Fruitvlieg op de fiets

"Meintjes (1,73 meter, 61 kilogram) is wel een breekbare jongen. Hij is een fruitvlieg op de fiets. Je ziet toch vaak dat dat soort renners het heel lastig heeft in een grote ronde. Hoe hard de Tour is, ontdekte hij vorig jaar toen hij in de derde week afstapte. Hij zal eerder fysieke problemen krijgen dan anderen. Dit jaar gaat Meintjes nog geen topvijf rijden, maar dat is in de toekomst mogelijk."

Van den Berg heeft zijn vijf sterren toegekend aan de Fransman Alexis Gougeard. "Vorig jaar won hij diep in de derde week van de Ronde van Spanje een etappe, hij kwam ook nog eens solo over de streep. Gougeard is de man die de Fransen een ritzege kan bezorgen. Hij is vreselijk sterk."

  • AFP
    Alexis Gougeard won vorig jaar de negentiende etappe in de Ronde van Spanje
  • EPA
    Louis Meintjes kan volgens Van den Berg in de toptien eindigen
  • AFP
    De Tsjech Petr Vakoc was de beste in de Brabantse Pijl dit jaar
  • AFP
    Bert-Jan Lindeman won vorig jaar de zevende etappe van de Vuelta
  • AFP
    Michael Valgren tijdens de proloog van de Tour vorig jaar in Utrecht

'Lindeman is de Nederlandse hoop'

Voor Van den Berg is Bert-Jan Lindeman de Nederlander die voor een verrassing kan zorgen. "Tom Dumoulin en Wout Poels kunnen natuurlijk ook een rit winnen, maar zij zijn geen verrassingen meer. Lindeman kan een koers afmaken, dat zagen we vorig jaar toen hij de zevende etappe in de Vuelta won."

Petr Vakoc en Michael Valgren completeren de lijst van Van den Berg. "Beide mannen zijn 24 jaar, rijp genoeg om mooie dingen te kunnen laten zien. Vakoc won dit jaar de Brabants Pijl, Valgren werd tweede in de Amstel Gold Race. Beide mannen zijn ijzersterk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl