NOS Wielrennen

Lindeman wint bergetappe in Vuelta

Bert-Jan Lindeman heeft op grootse wijze de zevende etappe in de Vuelta gewonnen. De Lotto-Jumborenner troefde bij de finish bergop zijn overgebleven vluchtmaat Ilja Kosjevoj af in de sprint.

Lindeman (Lotto-Jumbo) maakte voor de derde keer in zes dagen deel uit van de vlucht van de dag. Dit keer pakte hij 13 minuten voorsprong met Jérôme Cousin, Carlos Quintero, Amets Txurruka en Kosjevoj. Dat was flink, maar leek niet toereikend te zijn ,omdat het peloton in de finale rap naderde.

Maar de klassementsrenners voelden zich kennelijk niet geroepen al in de zevende etappe voluit te gaan en met nog een paar klimkilometers te gaan namen de kansen van de vijf vluchters ineens zienderogen toe.

Aru pakt lichte tijdwinst

Uitgerekend de klimmers Txurruka en Quintero haakten bij de vijf voorin als eersten af toen de Wit-Rus Kosjevoj op de pedalen ging staan. Cousin kwam terug in zijn wiel en Lindeman volgde later.

Lindeman versnelde op het laatste stuk van de Sierra Nevada-reus La Alpujarra en snelde naar de grootste zege uit z'n carrière. Cousin raakte het wiel van Kosjevoj, viel en werd net geen derde, want Astana-troef Fabio Aru passeerde hem nog net voor de finishlijn. Hij won een paar tellen op zijn concurrenten.

Froome raakt achterop

Rafal Majka, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Joaquim Rodríguez en Tom Dumoulin hielden de schade beperkt tot zeven seconden. Maar Tourwinnaar Chris Froome (Sky) en Mikel Landa (Astana) verloren iets meer dan een halve minuut.

  • NOS
    Uitslag zevende etappe Vuelta
  • NOS
    Klassement Vuelta

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl