NOS Nieuws

Rover wil contant geld in de bus houden

Het moet mogelijk blijven voor reizigers om in de bus een kaartje te kopen met contant geld. Reizigersorganisatie Rover en andere consumentenorganisaties pleiten daarvoor in een brief aan de Tweede Kamer. In de bussen zouden bijvoorbeeld automaten kunnen komen waar reizigers met contant geld een kaartje kopen.

Morgen overlegt een Kamercommissie over de veiligheid in het openbaar vervoer. Onlangs legden chauffeurs in verschillende steden het werk neer na een aantal gewelddadige overvallen.

Arriva en Syntus besloten naar aanleiding van de overvallen vanaf 2018 geen geld meer in de bus mee te nemen. Zo willen ze het werk van buschauffeurs veiliger maken. Het OVNL, de branchevereniging van ov-bedrijven, wil dat vanaf 2018 het geld uit alle bussen verdwijnt.

Rover denkt dat bepaalde groepen reizigers, zoals mensen met een verstandelijke beperking of toeristen, minder de bus nemen als ze niet meer contant kunnen betalen. "Openbaar vervoer is een dienstverlening die open moet staan voor iedereen", schrijven de organisaties in de brief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl