De kustwacht brengt migranten aan wal op Lampedusa
NOS Nieuws

Veel migranten verdronken voor Libische kust

Bij Libië zijn dit weekeinde waarschijnlijk vele tientallen mensen verdronken die op twee boten probeerden de oversteek naar Italië te maken. Onder de slachtoffers is een pasgeboren baby, melden overlevenden die aankwamen in Italië.

Een van de rubberboten vertrok vrijdag uit Sabratha in Libië. Enkele uren later maakte de boot water en zonk deels. 26 opvarenden zijn gered door een vrachtschip en naar het Italiaanse eiland Lampedusa gebracht. Volgens de overlevenden zijn 84 migranten in het water terechtgekomen, onder wie de baby. De mensen die het hebben gered zijn geschokt en krijgen psychische hulp op Lampedusa.

Bijna honderd vluchtelingen verdronken in de Middellandse Zee

Een andere boot verging gisteren. Acht opvarenden werden gered en naar de Siciliaanse haven Pozzallo gebracht. Het dodental van dat ongeluk is onbekend, maar twee lijken zijn geborgen.

Vorige week zijn mogelijk 500 migranten verdronken die van Libië naar Italië reisden. Halverwege dwongen mensensmokkelaars mensen op zee over te stappen op een groter, overvol schip dat toen kapseisde.

Dit jaar zijn al zeker 1360 mensen verdronken bij pogingen de Middellandse Zee over te steken. Bijna 183.000 anderen hebben de overtocht naar Europese kusten overleefd. Eerdere jaren ging het vooral om Syriërs en Eritreeërs, maar dit jaar zijn het vooral migranten uit Afrikaanse landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl