Sanne Verhagen kon niet verrassen op de EK judo.
NOS Sport

EK judo voorbij voor Sanne Verhagen

Sanne Verhagen heeft niet kunnen verrassen op de EK judo. In de categorie tot 57 kilogram verloor ze in de tweede ronde met een straf van de Duitse Viola Wächter.

Voor Verhagen stond het EK in het Russische Kazan in het teken van het opdoen van wedstrijdritme. In oktober scheurde ze haar hamstring af en leek haar olympische droom in duigen te vallen. Vorige maand deed ze voor het eerst weer mee aan een toernooi in Turkije.

Niet ontevreden

De eerste wedstrijd op dit EK won ze nog overtuigend met ippon van de Luxemburgse Manon Durbach. Maar de tegenstand in de tweede wedstrijd was te zwaar. Toch is ze niet ontevreden: 'Dit is het niveau wat ik nu heb. Het doel was om een extra stapje te zetten en ik ga er nu over nadenken of ik dat ook gedaan heb."

Verhagen heeft nog drie toernooien om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ze heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken: "Ik schat de kans redelijk in. Dat ik hier nu al sta, daar ben ik in ieder geval blij mee."

De titel ging naar Automne Pavia uit Frankrijk. Ze versloeg in de eindstrijd met yuko de Bulgaarse Ivelina Ilijeva, die ze eerder op de EK's in 2011 (tweede ronde) en 2014 (kwartfinales) ook al aan de kant had gezet. Pavia was in 2013 ook Europees kampioene.

Sanne Verhagen over uitschakeling bij EK judo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl