Coffeeshop The Grass Company
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Verdachten grote witwaszaak weer vrij

Twee leidinggevenden van coffeeshop The Grass Company die worden verdacht van het witwassen van ruim twintig miljoen euro, zijn vrijgelaten. Ze werden woensdag opgepakt.

De twee blijven wel verdachten in de zaak. Er loopt al jarenlang een onderzoek naar de coffeeshop. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat een deel van de inkoop van cannabis tussen 2002 en 2014 niet goed in de boeken is vastgelegd. De illegale opbrengsten zouden volgens het OM zijn belegd in meerdere landen in Europa en Azië.

"Het Openbaar Ministerie is er blijkbaar na vijf jaar onderzoek niet in geslaagd deze twee hoofdverdachten langer vast te houden dan twee dagen", laat Sidney Smeets van Spong Advocaten weten.

Veroordeeld in Thailand

Johan van Laarhoven, oprichter van de coffeeshopketen, zit in Thailand een straf uit van 103 jaar voor het witwassen van geld dat hij in Nederland had verdiend met de verkoop van softdrugs, schrijft Omroep Brabant. Advocaat Gerard Spong reist zaterdag naar Bangkok om met de man over de zaak te praten.

"Ze hebben Van Laarhoven door de Thaise rechter laten veroordelen, terwijl nu blijkt dat de Nederlandse rechter deze verdachten zelfs geen drie dagen vast wil zetten", aldus Smeets.

Advertentie via Ster.nl