Niki Lauda
NOS SportAangepast

Lauda waarschuwt: Verstappen krijgt het een keer terug

Niki Lauda, topadviseur bij de Mercedes-renstal, heeft opnieuw hard uitgehaald naar Max Verstappen. "Zijn talent is ongelooflijk, maar hij gooit dat te grabbel met al zijn stomme acties", sprak de Formule 1-legende na de Grote Prijs van Mexico.

Lauda, die Verstappen na de Grote Prijs van België al een bezoek aan een psychiater adviseerde, waarschuwde de jonge Nederlander: "Als hij niet zo agressief zou rijden, zou hij zich aanzienlijk sneller ontwikkelen. Hij denkt dat hij alles goed doet, maar dat is niet zo. Ik weet niet waar zijn arrogantie vandaan komt. De woede van de andere coureurs wordt alleen maar groter. Uiteindelijk krijgt hij dat een keer terug."

De Oostenrijker was vooral niet te spreken over de actie van Verstappen in de eerste bocht, waar hij in aanraking kwam met de Mercedes van Nico Rosberg. "Nico lag duidelijk voor en Verstappen ramde hem van de baan", mopperde de Mercedes-adviseur. "Dit had Nico het kampioenschap kunnen kosten. Het is onacceptabel."

'Beetje harakiri'

Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff liet zich kritisch uit over Verstappen, maar was iets diplomatieker: "Zijn manier van racen is verfrissend, ik houd daar wel van. Maar drie races voor het einde van het seizoen ga je geen botsing forceren met de leider in het WK-klassement." Rosberg zelf sprak na de race van "Red Bull-kamikaze" en "een beetje harakiri".

Het incident in de eerste bocht was niet het enige tumult dat Verstappen in Mexico veroorzaakte. In het slot van de race weigerde hij zijn derde plaats af te staan aan Ferrari-coureur Sebastian Vettel, nadat hij zich had verremd in een bocht en een stuk afsneed door het gras. Het leverde hem een tijdstraf op, waardoor hij aanvankelijk als vijfde eindigde, maar na een tijdstraf voor Vettel werd de Nederlander toch weer vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl