Verstappen in actie tijdens de eerste vrije training op het circuit van Hongarije
NOS Sport

Mercedessen het snelst in eerste vrije training Hongarije

In de eerste vrije training voor de GP van Hongarije bewees Mercedes weer eens het snelst te zijn: Lewis Hamilton legde beslag op de eerste plaats, gevolgd door teamgenoot Nico Rosberg.

De Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen noteerden de derde en vierde tijd. Max Verstappen eindigde op de zesde plaats, achter teamgenoot Daniel Ricciardo.

Nat wegdek

De eerste vrije training op de Hungaroring van Hongarije bood een interessante opmaat naar de grand prix van zondag. Op het grotendeels natte wegdek schoot onder anderen wereldkampioen Hamilton even van de baan.

Ook viervoudig wereldkampioen Vettel verloor de macht over het stuur, spinde en belandde naast het circuit. Jenson Button en Fernando Alonso maakten eveneens kennis met de uitloopstroken buiten het circuit.

De bolide van Verstappen spoog tijdens de eerste vrije training

De verwachtingen van Verstappen zijn dit weekend hooggespannen. Vorig jaar legde de Nederlander in zijn Toro Rosso al beslag op de vierde plek, destijds zijn beste prestatie in de koningsklasse van de autosport. Het krappe en bochtige circuit leent zich uitstekend voor de bolide van Red Bull Racing. Mercedes kan het grotere motorische vermogen hier minder benutten.

De Formule 1 draait momenteel om slechts drie teams en zes coureurs.

Formule 1-commentator Louis Dekker

"Dat Mercedes nu de snelste was, zegt nog niet zoveel", vertelt F1-commentator Louis Dekker vanuit Hongarije. "Je weet immers nooit welk team tijdens de trainingen het achterste van zijn tong laat zien: auto's kunnen verschillend zijn afgesteld en de snelheden hangen samen met het gewicht, de benzine en de banden."

"De zesde plek van Verstappen zegt an sich dus nog niks. De training illustreerde wel dat de Formule 1 momenteel om slechts drie teams en zes coureurs draait. Verstappen hoort daar definitief bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl