Max Verstappen bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije
NOS Sport

Hungaroring inspireert Verstappen: het ziet er goed uit

Max Verstappen en de Grand Prix van Hongarije bleken vorig jaar een gelukkige combinatie. De Nederlander kwam in dienst van Torro Rosso op het circuit met de vele bochten dicht bij zijn eerste podiumplaats: hij werd vierde en dat was een grote verrassing. Een jaar later heeft hij al drie podiumplekken op zak en geldt hij als een belangrijke kandidaat om komend weekeinde te zegevieren in Hongarije.

De afgelopen twee edities op de Hungaroring was het namelijk niet de stal van Mercedes die de dienst uitmaakte: vorig jaar ging de zege naar Sebastian Vettel van Ferrari en een jaar eerder zegevierde Verstappens teamgenoot, Red Bull-coureur Daniel Ricciardo.

Verstappen is volgens velen de aangewezen man om komend weekeinde de twee Mercedessen, met Lewis Hamilton en Nico Rosberg achter het stuur, onder de duim te houden. Zelf blikte de Limburger tijdens de persconferentie vol vertrouwen vooruit naar de race die komende zondag wordt verreden.

Gunstig circuit

Op het kronkelige circuit in Hongarije heeft Mercedes minder kans om het surplus aan snelheid uit te buiten. En dat biedt kansen voor de anderen, op papier tenminste. "De beste kans om te winnen is in Monaco, maar dit komt in de buurt", bevestigde Max Verstappen tijdens de persconferentie.

"Het is nu zaak dat we de auto perfect afstellen. Morgen gaan we op zoek naar de ideale set-up en dan zien we wat er mogelijk is. Het ziet er goed uit."

Ik moet wennen aan de blauwe vlaggen. Vorig jaar moest ik aan de kant, nu wind ik mezelf op omdat de achterblijvers niet snel genoeg aan de kant gaan.

Max Verstappen

Hoewel Verstappen zich eens te meer manifesteerde als een gearriveerde coureur, is hij met zijn 18 jaar toch nog altijd maar een 'groentje' in de eliteklas van de autosport. Zelf lijkt hij dat evenzeer te beseffen. "Ik zit nog steeds in de leerfase, ondanks drie finishes op het podium", aldus Verstappen, die zijn ontwikkeling aan de hand van een voorbeeld schetste.

"Ik moet wennen aan de blauwe vlaggen (daarbij moeten de langzamere coureurs voorrang verlenen aan de snellere, red.). Vorig jaar moest ik aan de kant, nu wind ik mezelf op omdat de achterblijvers niet snel genoeg aan de kant gaan."

Doelstelling

De doelstelling van Verstappen voorafgaand aan het seizoen was honderd WK-punten. Die doelstelling is bijna bereikt, want de teller staat al op negentig. "Wat ik nu ga doen? Voor de tweehonderd punten", zei Verstappen lachend.

En dan lonkt zelfs het podium in de eindklassering. "Of die derde plek in het algemeen klassement haalbaar is, is afwachten. Realistisch gezien zullen we ergens tussen de derde en zesde plaats eindigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl