Veel media bij de persconferentie van VVSB voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.
NOS Voetbal

VVSB gaat niet op schoolreisje naar Utrecht

Vandaag wordt een bijzondere dag in de geschiedenis van amateurclub VVSB. De topklasser uit Noordwijkerhout speelt namelijk in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Utrecht.

Maar ook maandag was een speciale dag. "Hartelijk welkom bij onze eerste persconferentie ooit gehouden", sprak vice-voorzitter Tim van der Weiden, die voor de gelegenheid optrad als perschef.

VVSB geeft zijn eerste persconferentie ooit

In een hoekje van de oude kantine van VVSB was een houten tafel neergezet, met daarachter de trainer en vijf spelers. "Ik heb begrepen dat het wat veel is voor een normale persconferentie. Maar wij hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om het iets anders aan te pakken", sprak Van der Weiden de massaal toegestroomde media toe.

Even slikken

Voor de bloednerveuze spelers was het allemaal wat onwennig achter de tafel. Maar ze hebben natuurlijk nog nooit een mediatraining gehad.

"Dit maak je als amateur niet dagelijks mee", beaamde vleugelspeler Tommy Bekooij. "Profvoetballers zijn het gewend en die krijgen natuurlijk ook mediatraining. Wij hebben dat hier helemaal niet."

Ook aanvoerder Vladimir Jozic voelde zich enigszins ongemakkelijk. "Het is wel even slikken als ik eerlijk ben. Maar het is wel leuk en het geeft een gevoel van trots dat we dit bereikt hebben."

VVSB-spelers vertegenwoordigen diverse beroepen

VVSB haalde de halve eindstrijd door in de kwartfinales FC Den Bosch op sensationele wijze met 3-2 te verslaan. Voor de spelers voelt het nu alsof hun jongensdroom om profvoetballer te worden daadwerkelijk uitkomt, erkende Jozic.

"Ik heb er zelf aan gesnuffeld en stage gelopen bij Feyenoord, Sparta en ADO. Het is het allemaal net niet geworden. En nu ben ik 31 en dan krijg je dit. Dan heb je toch een beetje het gevoel dat je het bent."

Maar jongensdroom of niet, VVSB gaat niet voor de lol naar Utrecht. "Het wordt sowieso geen schoolreisje", stelde trainer Wilfred van Leeuwen. "De kans dat we winnen is in ieder geval groter dan één procent. We gaan naar Utrecht voor een goed resultaat en niet alleen om een dagje uit te zijn en een leuk wedstrijdje te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl