Vreugde bij de fans van VVSB
NOS Voetbal

Ongeloof, emotie en vreugde bij VVSB na bekersprookje

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen hield het niet droog woensdagavond. De 3-2 bekerzege op FC Den Bosch maakte nogal wat los. Niet alleen om het feit dat voor het eerst in 41 jaar een amateurclub in de halve finales van de KNVB-beker staat, maar vooral om de manier waarop.

"Ik ben wel emotioneel ja", zei Van Leeuwen met een brok in zijn keel. "Dit is een geweldige Houdini-act. We zitten 2,5 jaar met elkaar bij de club. De groep is grotendeels intact gebleven. Dit hebben we gewoon met z'n allen even geflikt. Dit is voor de rest van je leven. Hier gaan ze een film over maken. En ja, ik ken Andere Tijden Sport."

De ochtendkranten over de stunt van VVSB

Tweede doelman Ruben Valk mag zijn wedstrijden dit seizoen in het bekertoernooi spelen. Hij droomt al stiekem van een bezoek aan het NOC*NSF Sportgala. Valk hoopt dat VVSB IJsselmeervogels achterna kan gaan. Die amateurploeg werd in 1975 Sportploeg van het Jaar. "Wij ook maar dan", aldus Valk, die het kort na afloop nog steeds niet kon geloven.

"We stonden 2-0 achter na tien minuten spelen. Dan denk je: we zijn kansloos. En nu dit. Het is bizar. Het hele dorp staat op z'n kop. Overal waar schermen hangen, daar wordt gekeken." Er ging een verhaal rond van een teamgenoot van Valk. Die had geroepen dat hij naakt carnaval zou gaan vieren als VVSB zou winnen. Hoe zit dat?

Valk: "Bij TV West inderdaad. Dat was Stijn van der Slot. Ik zou het zeker even aanhalen bij hem. Volgens mij zat er wel een kleine nuance in, dat hij in de 92ste minuut de 0-1 zou maken. Maar je kan het nog even proberen bij 'm."

Deze stunt had niemand zien aankomen, maar sommige spelers hadden wel voorzorgsmaatregelen genomen. Valk: "Ik heb vrij genomen. Ik had al ingepland dat we wat later thuis zouden zijn vanavond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl