Kjeld Nuis in actie op de 1.000 meter in Heerenveen
NOS Schaatsen

Loting WK sprint: Ter Mors treft Bowe, Nuis weer tegen Koelizjnikov

De WK sprint in Zuid-Korea worden zaterdagochtend om 9.00 uur (Nederlandse tijd) geopend door Sanneke de Neeling. De Nederlands kampioene sprint start in rit 1 tegen de Wit-Russische Ksenia.

Marrit Leenstra start met een 500 meter tegen Yvonne Daldossi. Jorien ter Mors gaat in rit 14 tegen regerend wereldkampioene Brittany Bowe op jacht naar haar eerste wereldtitel sprint.

Nuis, Mulder en Verbeij

Bij de mannen is het Kjeld Nuis die het eerst aan de bak moet. Op de 500 meter rijdt hij in rit 9 tegen de Italiaan David Bosa. Ronald Mulder werd vrijdagmiddag geloot tegen Ruslan Moerasjov. In de laatste en zestiende rit start Kai Verbij tegen de Finse grappenmaker Mika Poutala.

Ook op de 1.000 meter voor vrouwen is De Neeling als eerste aan de beurt. Ze start in rit 11 tegen Shikova. Een rit later treedt Leenstra aan tegen olympisch kampioene 1.000 meter Hong Zhang.

Ook Ter Mors heeft een tegenstandster van formaat. Zij neemt het op tegen wereldrecordhoudster Heather Richardson-Bergsma.

Lang wachten

Bij de mannen is Mulder de eerste op de kilometer. De sprinter die het moet hebben van zijn sterke 500 meter rijdt tegen Pekka Koskela. Daarna is het lang wachten op de andere twee Nederlanders.

In de een-na-laatste rit neemt Kai Verbij het op tegen zijn Amerikaanse teamgenoot Shani Davis. De laatste rit is een duel dat we dit jaar veel vaker zagen op de 1.000 meter. Kjeld Nuis tegen zijn Russische angstgegner Pavel Koelizjnikov.​

Loting 500 meter mannen

RijderRijder
Rit 9David Bosa (Ita)Kjeld Nuis
Rit 13Ronald MulderRoeslan Moerasjov (Rus)
Rit 16Kai VerbijMika Poutala (Fin)

Loting 500 meter vrouwen

RijderRijder
Rit 1Ksenia Sadovskaja (WRu)Sanneke de Neeling
Rit 5Marrit LeenstraYvonne Daldossi (Ita)
Rit 14Brittany Bowe (VS)Jorien ter Mors

Loting 1.000 meter vrouwen

RijderRijder
Rit 11Sanneke de NeelingJekaterina Shikhova (Rus)
Rit 12Marrit LeenstraHong Zhang (Chn)
Rit 13Heather Richardson-Bergsma (VS)Jorien ter Mors

Loting 1.000 meter mannen

Rit 8 Ronald Mulder Pekka Koskela (Fin)
Rit 15 Shani Davis (VS) Kai Verbeij
Rit 16 Pavel Koelizjnikov (Rus) Kjeld Nuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl