Kenneth Vermeer en Dirk Kuijt bedanken het publiek
NOS Voetbal

Opluchting bij Feyenoord: wat een heerlijke dag!

"We zijn hartstikke blij. We weten weer wat winnen is." De opluchting is van het gezicht van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst af te lezen na de 2-1 overwinning bij FC Utrecht.

Een overwinning ja, na negen wedstrijden op rij zonder. Aanvoerder Dirk Kuijt: "We hebben een verschrikkelijke periode achter de rug. Wat dat betreft is het een heerlijke dag vandaag."

Waarom lukte het Feyenoord vandaag wel om te winnen? "We hebben de absolute wil getoond om te winnen. Ten koste van alles. Ook bij een achterstand. Knokken is de basis voor succes", laat Van Bronckhorst weten.

Kuijt onderschrijft dat. "Het was tot hier en niet verder. Dat merkte je aan alles. Waarom dat niet eerder is gebeurd? Zulke processen zijn moeilijk te verklaren. We gingen de strijd aan vandaag. Buiten die goal hebben we weinig weggegeven."

Als we de bekerfinale halen, dan ziet de wereld er opeens een stukje beter uit voor ons uit.

Dirk Kuijt

Opvallend was dat Feyenoord niet verkrampte na de 2-1 voorsprong. Van Bronckhorst: "Vorige week tegen Roda vergaten we te voetballen toen we op voorsprong kwamen, nu niet. Gelukkig zat het ons in de slotfase mee."

Want in de slotfase kreeg Utrecht nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen. "Op het einde moeten we het beter uitspelen. Daar hadden we de rust niet voor, wel de kwaliteiten", zegt Kuijt, zelf maker van de 2-1.

Halve finales KNVB-beker

Donderdag moet Feyenoord weer aan de bak in de halve finales van de KNVB-beker thuis tegen AZ. Van Bronckhorst heeft er zin in: "We zijn een hele mooi week goed begonnen."

En Kuijt: "Als we de finale halen, dan ziet de wereld er opeens een stukje beter uit voor ons uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl