Feyenoord viert feest in Utrecht

Eindelijk weer winst voor Feyenoord

Feyenoord heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst bleef sinds 6 december negen eredivisieduels zonder zege, maar bij FC Utrecht pakten de Rotterdammers wel drie punten: 2-1.

De start was voor Feyenoord allesbehalve hoopgevend. Sebastien Haller ontsnapte al na drie minuten aan de buitenspelval en rondde beheerst af. Feyenoord bakte er daarna lange tijd weinig van. Utrecht had de overhand, maar dat leidde amper tot kansen.

Sébastien Haller schuift de 1-0 voorbij Kenneth Vermeer

Yassin Ayoub hielp de bezoekers echter in het zadel. De middenvelder verloor knullig de bal aan Michiel Kramer en die stelde Tonny Vilhena in staat de 1-1 te maken. Utrecht bleef daarna de betere ploeg in het matige duel, maar Haller en Nacer Barazite wisten de kansjes niet te benutten.

Op slag van rust nam Feyenoord de leiding. Vilhena hield de bal net binnen, waarna het voor Dirk Kuijt een koud kunstje was om de 2-1 voor zijn rekening te nemen.

Dirk Kuijt is de maker van de 2-1 voor Feyenoord
    Eindelijk kan Dirk Kuijt weer juichen
    Tonny Vilhena neemt de gelijkmaker voor zijn rekening

Na rust zette Utrecht vol aan, maar Feyenoord bleef zonder al te veel problemen overeind en kreeg gaandeweg de tweede helft steeds meer controle over het duel. De bezoekers werden gevaarlijk via Kramer, maar die zag een schot gekraakt worden en een doelpunt wegens duwen afgekeurd worden.

Utrecht probeerde het nog wel, maar werd lange tijd amper gevaarlijk. Vlak voor tijd ging het toch nog bijna mis voor Feyenoord. Eerst haalde Kramer een inzet van Ruud Boymans van de lijn en een paar minuten later voorkwam Sven van Beek op de lijn eveneens een treffer van Boymans.

Door de zege bleef Feyenoord voor de negende keer op rij ongeslagen bij FC Utrecht.