Ted-Jan Bloemen werd vijrdag afgevoerd naar het ziekenhuis in Inzell
NOS Schaatsen

Bloemen ongeveer drie weken uit de roulatie

De beenblessure van Ted-Jan Bloemen valt mee. De schaatser is twee tot drie weken uitgeschakeld, nadat hij vrijdag bij wereldbekerwedstrijden in Inzell een diepe snijwond in zijn linkerscheenbeen had opgelopen.

Bloemen opgelucht: de wond valt mee

Bloemen, die sinds 2014 voor Canada uitkomt en onlangs in Salt Lake City het wereldrecord op de 10.000 meter van Sven Kramer afpakte, raakte tijdens het inrijden de schaats van de Canadees Stefan Waples. Zijn blessure zag er door de flinke bloeding aanvankelijk ernstig uit en de wond moest in het ziekenhuis worden gehecht.

"Ik heb best goed kunnen slapen. De wond valt mee en ik kan denk ik over twee weken weer schaatsen. Ik ben blij dat het niet erger is. Ik kan bij de wereldbeker in Stavanger, half januari, weer aan de start verschijnen."

Juist omdat Bloemen in topvorm verkeerde, baalt hij dat hij nu geblesseerd raakt. Hij zou de 5.000 meter tegen Jorrit Bergsma rijden. "Ik had heel graag willen zien wat er mogelijk was. Dat zullen we nu niet zien, maar wellicht later in het seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl