NOS Schaatsen

Bloemen mogelijk lang uitgeschakeld na zware blessure

Bloemen bebloed afgevoerd na ongeluk bij inrijden

Ted-Jan Bloemen is mogelijk lange tijd uitgeschakeld. De Nederlandse Canadees kreeg tijdens het inrijden voor de ploegenachtervolging een schaats van een teamgenoot in zijn been. Bloemen heeft een diepe snijwond opgelopen.

Stefan Waples raakte een blokje tijdens het inrijden en zwaaide met zijn schaats naar achter. Hij raakte daarbij Bloemen in zijn scheenbeen. Volgens trainer Bart Schouten ziet het er niet goed uit.

"Ted-Jan bloedde hevig. Hij is meteen geholpen, want hij verloor heel veel bloed. Daarna is hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt nu in de operatiekamer en wordt geopereerd. Ik meen dat er een paar spieren zijn doorgesneden. Zijn ouders zijn bij hem en zijn allebei arts. Dus hij is in goede handen."

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig het is. Dat kan pas worden gezegd na de operatie. Schouten: "Maar voor een flinke vleeswond staat 6 tot 8 weken en als de spieren aan elkaar gezet moeten worden is het einde seizoen."

Dat zou een enorme domper zijn de voor de wereldrecordhouder op de 10.000 meter, omdat hij dit seizoen in topvorm verkeert. Twee weken geleden in Salt Lake City pakte hij het acht jaar oude record van Sven Kramer af. Bloemen, tweede in het wereldbekerklassement, zou zaterdag in actie komen op de 5.000 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl